SPLIT - SEGLARVECKA I KROATIEN Split

Bilder

SPLIT – SEGLARVECKA I KROATIEN

Varmt välkomna till Nordic Invasions senaste tillskott – Yachtweek i Kroatien!

Välkommen till en ny verklighet av seglarresor. Nordic Invasion tar seglarupplevelsen till en ny nivå genom att kombinera segling, event och nöje. Det handlar inte om vilket bolag du ska boka med utan vilket av våra datum som passar er bäst.

De senaste åren har allt mer skandinaviska ungdomar rest till Kroatien och mer specifikt seglat i Kroatiens skärgård. Detta är en resa som inte liknar någon annan resa. Att segla från ö till ö är det bästa sättet att uppleva Kroatien på, ni besöker öar som Vis, Hvar, Solta, Pakilinski och Martinis Marchi. Du och dina närmaste vänner bor på en helt egen yacht med en privat skeppare som tar er till dem platserna ni önskar. Alla båtarna kommer i sin tur att segla tillsammans till de olika platserna och stanna bredvid varandra. Res med vänner, kollegor eller skolan på ett helt nytt och unikt resekoncept. Redan innan er ankomst, så är hela veckan planerad – med vilka aktiviteter som kommer att erbjudas varje dag. På plats arrangeras dagsevent som exempelvis snorkling i Kroatiens finaste vik Blue Lagoon, After Beach Party på Hula Hula Bar samt Boat Party där alla Nordic Invasions båtar bildar en ring på havet och har båtfest. På kvällarna när alla båtarna går i hamn kan man utforska öarnas natur, städer och välkända restauranger. Nordic Invasion kommer senare in på småtimmarna arrangera event på de omtalade nattklubbarna i Kroatien. Vi erbjuder 7 unika dagar på havet där ni besöker magiska stränder, vackra öar och upplever Kroatiens nattliv som är utöver det vanliga.

Är ni en klass eller grupp som är intresserade av seglarveckan i Split?

Fyll i formuläret här så återkommer vi med en offert.

Våra båtar

Med erfarna partners och ett långvarigt samarbete mellan Nordic Invasion och båtägarna garanterar vi de senaste yachterna. Årsmodellerna är så nya som 2015 – 2019 för den bästa upplevelsen på havet. Vi erbjuder ett brett urval av yachter och katamaraner med plats för 8 – 12 personer. Inkluderat i resan är även en egen skeppare som seglar båten till dem vackraste platserna i Kroatien. Skepparen har en egen privat hytt med ingång via däck och inte via båtens förpikar, där ingången till övriga hytter och gemensamma utrymmen finns.

Yacht

Båt för 10 – 12 personer.
Här får ni en större båt med fem till sex hytter, tio till tolv bäddar och som i regel har två till fyra toaletter med dusch. Är ni många som ska segla tillsammans? Då är dessa båtar med fem eller sex hytter, i storlekarna 50ft och 60ft något för er. Modellerna är främst Sun Loft Moncat, Sun Odyssey, Elan och Oceanis. Båtarna har generösa och öppna utrymmen samt bord på olika plan, där ni alla kan äta och umgås. Ett rymligt och fullt utrustat kök där alla dagens måltider kan lagas, samt kyl och frys där ni kan förvara mat och dryck.

Båt för 8 personer.
Här får ni en lite större båt med 4 hytter, åtta bäddar och 2 toaletter med dusch. Storleken passar perfekt för det lite större kompisgänget. I de fyra olika hytterna finns dubbelsängar i varje rum, alternativt tre dubbelsängar och en våningssäng. Båtarna är främst i modellerna Sun Loft Moncat, Sun Odyssey, Elan och Oceanis som är mellan 45ft och 50ft. Fullt utrustat kök med allt man behöver för att laga dagens alla måltider. Stora utrymmen runt bord för alla att sitta och plats för alla att sola på däck. Helt klart det perfekta valet för er som vill kunna avnjuta en semester i Kroatiens hjärta.

 

Katamaran

Här får du en större katamaran på fyra hytter och tre till fyra badrum med toalett och dusch. I varje hytt finns en dubbelsäng som blir totalt åtta sängplatser. Utöver detta finns det två mindre skeppar-hytter där en av hytterna används av er privata skeppare. Den andra identiska hytten går att använda för den 9:e personen. Det går även utmärkt att bo upp till 11 personer på katamaranerna, då det finns stora soffor i de gemensamma utrymmen som kan bäddas till 2 extrasängar. Katamaranerna är främst i modellerna Lagoon 40, 42 och 400S. Uppe på däck finns det gott om plats att slå sig ned vid bordet med tillhörande soffor för att äta och umgås. Här kan ni även avnjuta den fantastiska solen under tiden båten seglar till de nya öarna.

Rutter

Rutten och eventen kan komma att ändras då vi anpassar rutten efter era önskemål. Resorna sker lördag till lördag och nedan är den preliminära rutten.

Lördag: Ankomst till Split, guiderna möter upp er vid flygplatsen och tar med er transfer till hamnen i Split (Torgir). Alla checkar in på båtarna för att sedan segla mot första ön – Solta Sesula Bay. Här ställer vi båtarna bredvid varandra för att sen besöka en av de många restaurangerna som finns för en middag. Efter middagen går vi tillbaka till båtarna för en välkomstfest på båtarna.

Söndag: Efter frukost ombord på båtarna seglar båtarna till ön – Vis. Här stannar vi till för snorkling, bad och padelboard. Sedan på kvällen besöker vi öns otroligt fina miljöer, restauranger och barer. Exempelvis Fort George som är ett fort omgjord till en restaurang. Där kan ni avnjuta en god middag, för att sedan prova drinkar i deras sunset bar.

Måndag: Efter frukost seglar vi till ön – Hvar. Här stannar vi till i Palmizanas hamn för att sen ta taxibåtar över till Hvar stad. Här kommer vi att besöka Hula Hula bar för ett stort after beach party gemensamt med alla. Senare på kvällen äter vi middag och besöker de populära nattklubbarna som finns i staden.

Tisdag: Efter frukost seglar vi till ön – Stari Grad. Vi stannar till i en vik för lunch och bad. På kvällen går vi i hamn för en trevlig middag med god atmosfär. Därefter finns möjligheten att åka taxi över till andra sidan ön Hvar. Där väntar festligheter på en nattklubb med tema White Party

Onsdag: Vi seglar tillbaka till Palmizana men lägger till i en annan hamn/vik för att äta lunch. Efter lunchen ställer vi ihop alla båtarna för en båtfest ute på havet där bra musik och goda drinkar erbjuds. Senare på kvällen kan man besöka Hvar stad igen för att utforska den gamla staden och besöka övriga nattklubbar.

Torsdag: Efter frukost seglar vi till ön – Martinis Marchi. Under seglingen har man tid att umgås och sola tills vi lägger till i viken Krknjasi. Här ankrar vi alla båtarna för badstropp i det turkosa vattnet i blue lagoons. Mot kvällen seglar vi tillbaka för en gemensam middag i solnedgången.

Fredag: Efter frukost seglar vi tillbaka till Torgir (hamnen i Split). Där ankrar alla båtarna vid en vik för sol och bad innan vi går i hamn. Väl i hamn avslutas veckan med en gemensam middag och fest. Här kan man välja att ta taxi över till andra sidan ön Hvar eller att besöka nattklubbarna i Torgir.

Vad ingår?

 • Direktflyg tur/retur
 • Transfer
 • Premium yacht sju dagar
 • Privat skeppare
 • Mat till skeppare
 • Städning
 • Bränsle
 • Hamnavgifter
 • Turistskatt
 • Snorklingsutrustning
 • Guider och guideservice på plats
 • Trygghetspaketet
 • VIP-band som ger rabatt på restauranger och barer
 • Events