Guideskola utomlands

Utbilda dig till reseledare hos Nordic Invasions samarbetspartner Utopia Guideschool

Information om Utopia Guideschool

Nordic Invasion samarbetar med Utopia Guideschool som erbjuder reseindustrins mest branschrelevanta utbildning. Skolans mål är att utbilda branschens bästa guider. Utopia har ett unikt koncept som gör Utopias guider till branschens mest eftertraktade. Skoltiden blir dessutom fylld med massor av minnen, personlig utveckling, vänner för livet och mycket mera.

Utopia är en 100 % oberoende guideskola. Det betyder att skolan inte är knutna till något specifikt resebolag, utan utbildar guider till hela resebranschen. Skolan levererar inte bara till en resebyrå, utan till mängder med företag inom resebranschen. Detta gör att Utopia har ett mycket bra samarbete med många av företagen i resebranschen.

Utopias guideskola fokuserar på att utbilda guider som kan klara av alla guidejobb i resebranschen. Det betyder att undervisningen är upplagd så att du ska kunna komma i betraktande för just det guidejobb du önskar oavsett om det handlar om jobb som ungdomsguide eller utflycktsguide.

Prisvärd och kvalitativ reseledarutbildning

En guideskola ger dig otroligt mycket erfarenhet och upplevelser. Utopia Guideschool har skalat bort alla onödiga administrativa kostnader vilket gör att du får full valuta för pengarna och ett ytterst fördelaktigt pris i förhållande till andra guideskolor. Utopia är placerat så att vi kan erbjuda hög kvalitet och bästa möjliga faciliteter, så att det blir en språngbräda för dig ut i livet som guide.

Utopia Guideschool är både seriöst, roligt och lärorikt. Som elev och en del av ”Utopia-familjen” ska du inte bara komma hem och vara nöjd, utan du ska vända hem med något i bagaget som du bara kunnat drömma om, och med verktyg du kan använda dig av resten av livet.

Som guideaspirant med ett kursbevis från Utopia Guideschool i handen kan du vara stolt över din utbildning och du har ett ”ess i rockärmen” för att få ett fantastiskt och spännande jobb i resebranschen.

Jobbgaranti

Utopia Guideschools jobbgaranti betyder att varje elev som genomför kursen och blir godkänd får möjlighet till ett jobb inom resebranschen. Det kan vara som guide, reseledare, aktivitetsguide/animatör, barnguide, skidguide, hotellpersonal eller receptionist.

Kommer du på skolan med rätt inställning, lusten att lära, deltar aktivt i utbildningen, utvisar mogenhet, teamwork, social och kulturell förståelse samt får godkända resultat på de olika slutproven får du jobbgaranti. Utopia Guideschools instruktörer avgör tillsammans med vår HR-partner för resebranschen om du som elev är redo till jobbgarantin.

De flesta av skolans elever blir kvalificerade och får Utopia Guideschools jobbgaranti. Utopia Guideschool har branschens högsta anställningsprocent!

Jobbgarantin betyder att skolans samarbetspartners från resebranschen kommer ner  varje skola, håller jobbsamtal och anställer guider/reseledare, eller inkallar eleverna till anställningsintevjuer efter avslutad guideskola. Eleverna söker efter skolan aktivt jobb hos Utopia Guideschool´s många sammarbetspartners. Utopia är med dig hela vägen, även efter guideskolan. Skolan och dina tidigare lärare hjälper dig att komma i kontakt med olika företag i resebranschen och arrangerar anställningsintervjuer fram till det att jobbgarantin är infriad.

Hur lång tid det går från att du har avslutat din guideutbildning till att du står i din uniform kan variera, det som avgör är när företagen behöver nya guider/reseledare och personal. Det kan exempelvis gå allt från mellan ett par dagar och upp till 4-5 månader innan du har ett kontrakt i handen.

Läs mer om Utopia Guideschool här