Stränder Ayia Napa

Stränder Ayia Napa, Cypern
Ayia Napa stoltserar med några av Medelhavets absolut finaste stränder. Mjuk finkornig sand, azurblått vatten och fantastisk service kännetecknar stränderna i Ayia Napa.
I stadskärnan finner man Limanaki Beach som börjar vid hamnen och sträcker ut sig hela två kilometer. I hamnen startar den otroligt fina strandpromenaden som sträcker sig hela vägen bort till Nissi Beach, Cyperns mest kända strand.

Nissi Beach
Nissi Beach är Cypern och Ayia Napas i särklass mest välkända strand. Stranden har vid flertalet tillfällen utsetts till en av världens absolut finaste. Nissi Beach erbjuder någonting för alla. Lika populär bland barnfamiljer och äldre par som för ungdomar på en festresa.
Stranden är mer än 500 meter lång och erbjuder utöver den fantastiska miljön även solstolar, barer, restauranger och diverse vattenaktiviteter.

Sandy Bay
Sandy Bay är en strand som blivit en favorit bland Ayia Napas yngre besökare. Stranden erbjuder utöver sol och bad dessutom en rad omtyckta aktiviteter. Här finner man allt från jetski och trampbåtar till beachvolleybollplan och avkopplande massage. Här ligger även beach cluben Cafe del Mar som är omåttligt populär bland skandinaviska ungdomar. På Cafe Del Mar Ayia Napa kan man njuta av vällagad mat och svalkande drinkar till en härlig loungemusik.

Makronissos Beach
Makronissos är familjevänlig strand i utkanten av Ayia Napa. En lång härlig sandstrand med långgrunt vatten som passar utmärkt för barnfamiljer. Makronissos är betydligt lugnare jämfört med Nissi Beach och Sandy Bay då den ligger en bit utanför Ayia Napas intensiva stadskärna. Markronissos är även ett populärt tillhåll bland Cyperns lokalinvånare som oftast intar stranden under helgdagar.

Blue Lagoon/Cap Creeko
Blue Lagoon är en del av klippområdet Cape Grecco strax utanför Ayia Napa.
Förklaringen till Blue Lagoons popularitet som gjort området  till ett av de mest välbesökta i Ayia Napa är framförallt den vackra miljön. Blue Lagoon erbjuder kristallklart vatten, hänförande klippformationer och fantastisk utsikt över medelhavet. Viken som fått namnet Blue Lagoon är ett utmärkt besökstips för den som är badsugen, naturfantast eller som bara är ute efter den perfekta semesterbilden.

Limanaki Beach
Limanaki Beach är den mest centralt belägna stranden i Ayia Napa. På Limanaki flockas hotellgäster för att njuta av sol, bad och den härliga utsikten. Från Limanaki börjar den kilometerlånga strandpromenaden som sträcker sig hela vägen bort till Makrinisos Beach.
Även här erbjuds vattenaktiviteter och mängder med trevliga restauranger och barer.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Ayia Napa.