SHOPPING AYIA NAPA

Ayia Napa är ingen utpräglad shoppingstad. Ayia Napa erbjuder ett brett utbud av strand- och souvenirbutik och ett fåtal klädbutiker. Shoppingen i Ayia Napa är anpassade beroende på säsong. Under sommarhalvåret när det är säsong på orten öppnar de flesta butikerna runt 09:30 och stänger runt 22:00. Vissa butiker håller stängt på söndagar då Cyprioterna har sin lediga dag. Under vinterhalvåret när det inte befinner sig lika mycket turister på orten är det generellt ganska lugnt på shoppingsidan. Vissa butiker håller dock öppet för lokalbefolkningen men med betydligt kortare öppettider. De flesta affärer ligger i Ayia Napa ligger på Nissi Avenue som är stadens huvudgatan

Paralimni
Paralimni är en stad som ligger ca 15 minuters bilresa inåt i landet från Ayia Napa och erbjuder allt från mysiga caféer och bowling till härliga klädbutiker och gigantiska varuhus. Shopping i Paralimni skiljer sig en hel del mot shopping i Ayia Napa. Staden har ett gigantiskt och välkänd butik vid namn Sklavenitis. På Sklavenitis hittar du allt från elektronikvaror till färsk frukt och bröd.

Nicosia
Nicosia är Cyperns huvudstad och erbjuder shopping i högsta klass. Här finner man allt mellan himmel och jord. Nicosia erbjuder allt från mysiga marknader med lokalproducerade delikatesser och fantastiska hantverk till stora gallerior med internationella märkeskläder. Mall of Cyprus är ett säkert kort för dig som inte vill lämna staden tomhänt. I Nicosia finner man även den svenska möbelgiganten IKEA. Enklaste sättet att ta sig från Ayia Napa till Nicosia som ligger ca: 1,5 timma bort är med bil eller taxi.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Ayia Napa.