Stränder Magaluf

I Magaluf-området finns det gott om fina stränder. Både Magaluf och Palma Nova är berömda för sina långa sandstränder, samtliga utnämnda till “blue flag beaches”. Magaluf har en stor strand som heter Platja de Magaluf och Palma Nova har tre mindre stränder som ligger intill varandra. Längst söderut och närmast Magaluf ligger Platja de Son Maties. Sedan kommer Platja de Palma Nova och längst bort finner man stranden Es Carregador. På samtliga stränder  finns det möjlighet att hyra solstolar och parasoller för till bra priser. Palma Novas tre stränder är totalt 1,2 km långa, sammanlänkade av en bred strandpromenad som heter ”Passage de la Mar” som går kant i kant med stränderna. Längs strandpromenaden finns det gott om trevliga restauranger, caféer och butiker.

Platja De Magaluf
Det officiella namnet på Magalufstranden är Platja de Magaluf. Längs med stranden går en stenbelagd strandpromenad som är drygt 1 kilometer lång. Längs strandpromenaden finns det ett stort utbud av barer, restauranger och butiker. På Magaluf-stranden hittar man alla möjliga typer av strand- och vattensporter. Allt från vattenskidor, jetski, trampbåtar och parasailing till beachvolleyboll. Den stora Magaluf-stranden fylls under sommarmånaderna maj-augusti av festglada ungdomar vilket gör att den kan upplevas som väldigt livad.

Platja de Son Maties
Populär sandstrand med blandad publik. Här samlas ungdomar, barnfamiljer och äldre par för att njuta av den 430 meter långa sandstranden. Precis som övriga stränder i området erbjuder Platja de Son Maties det klassiska utbudet med faciliteter och strandaktiviteter.

Platja de Palma Nova
Palma Novas största strand är precis som Platja De Son Maties en populär strand för alla åldrar.
Platja de Palma Nova är betydligt lugnare än tidigare stränder då avståndet till Magaluf medför att inte lika mycket festglada och högljudda ungdomar hittar hit. På stranden samlas även en hel del lokalinvånare under framförallt söndagar för att njuta av sin ledighet i goda vänners lag. Lokalinvånarna kallar den 480 meter långa stranden för Cala Blanca vilket på svenska betyder den vita viken.

Es Carregador
Stranden längst bort i Palma Nova är 320 meter lång och 100 meter bred. Detta är den minsta av Palma Novas 3 stränder. Precis som övriga stränder erbjuds solstolar, parasoller och duschar. Stranden kallas även för Porto Novo (Nya hamnen) eftersom det i ena änden av stranden finns en mindre hamn för privata båtar.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Magaluf.