Flyg Magaluf

En vanlig fundering är vilka flyg som trafikerar Magaluf. Magaluf har ingen egen flygplats. Närmaste flygplatsen är Palma De Mallorca som ligger ca: 30 minuter från Magaluf.

Palma de Mallorca är en av Europas största och mest vältrafikerade flygplatser. Flygplatsen vars fullständiga namn är Son Sant Joan ligger 8 km öster om öns huvudstad. Flygplatsens viktigaste och mest trafikerade linjer är spanska städerna Barcelona och Madrid samt tyska Dusseldorf. Från Son Sant Joan kan man i dagsläget flyga med över 70 olika flygbolag till över 170 destinationer.

Redan på 1920-talet användes området där flygplatsen idag står för diverse fraktflyg mellan Mallorca och fastlandet. I slutet av 30-talet användes området som bas för militärflyg innan det i slutet av 50-talet beslutades om att bygga upp en riktig flygplats. 20:e juli 1960 invigdes den nya flygplatsen för såväl inrikes- som utrikesflyg.

Flygplatsen har genom åren genomgått en rad renoveringar och ombyggnationer i takt med antalet flygningar till och från Mallorca ökat. Idag håller flygplatsen hög europeisk standard i allt från mat och shopping till service och förbindelser. Flygplatser erbjuder restauranger och shopping i absolut högst klass.

Förbindelser mellan flygplatsen och olika städer på Mallorca är mycket goda. Du tar dig enkelt från flygplatsen med antingen flygbussen eller någon utav lokalbussarna som går med jämna mellanrum. Det erbjuds även taxi, biluthyrning och diverse shuttle-service.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Magaluf.