Väder Ayia Napa

Cypern är en ö i östra medelhavet, söder om Turkiet, norr om Egypten och sydöst om Grekland. Detta gör att Cypern till ett av Europas absolut varmaste länder. Under sommarmånaderna kan temperaturen stiga upp till hela 50 grader under dagen.Medeltemperaturen ligger generellt högst i juli månad då temperaturen kan stiga upp till 50 grader. Medeltemperaturen under sommarsäsongen (maj-september) är mellan 25-35 grader.

Cypern slås varje år utav olika värmeböljor vilket gör att temperaturen kan öka markant under kortare perioder. Temperaturer kring 50 grader är ingen omöjlighet. Sommaren 2017 hade huvudstaden Nicosia en pik på otroliga 53 grader under juli månad. Det var så varmt att trafikljusen smälte på gatorna.

Luftfuktigheten på Cypern är väldigt hög. Detta är någonting som ovana turister ofta anser vara jobbigare än den faktiska värmen. Cypern och Ayia Napa erbjuder gott om alternativ för dem som önskar att svalka sig i antingen havet eller med en kall drink på en bar. När det är som varmast i juli månad kan luftfuktigheten kan nå upp till över 90%.

Cypern erbjuder under sommaren även en väldigt varm och behaglig temperatur i havet. Du som är på semester i maj kan räkna med en havstemperatur runt 20 grader. Vattentemperaturen stiger något i juni månad för att sedan nå sin absolut topp i juli och augusti. I regel ligger temperaturen i havet mellan 20-27 grader från maj till september.

Regn är ingenting som turister på Cypern behöver oroa sig över. Det regnar i genomsnitt 8 mm under hela sommaren.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Ayia Napa.