FLYG AYIA NAPA

Ett vanligt förekommande fråga är vad Ayia Napas flygplats heter eller vilka flyg som trafikerar destinationen.  Ayia Napa har ingen egen flygplats men på Cypern finns det flera internationella flygplatser. Flygplatsen som ligger närmast Ayia Napa är Larnaca International Airport. Den andra flygplatsen som finns på Cypern och slussar turister till Ayia Napa är Paphos International Airport.

Från Larnaca till Ayia Napa är det ca: 50 km. Resan tar ca: 40 minuter med transfer.
Från Paphos till Ayia Napa är ca: 200 km. Resan tar ca: 2 timmar med transfer.

Larnaca Airport är en internationell flygplats som är belägen 4 km sydväst om staden Larnaca. Larnaca Airport är Cyperns största och mest trafikerade plats på ön. Trots detta har flygplatsen endast en primär passagerarterminal. Flygplatsen består av två våningsplan med det övre planet som används för avgångar och det nedre för ankomster. Det finns även en VIP-terminal som används vid speciella tillfällen för ex besökande statschefer och privata flyg.

Maj 2006, tog Hermes Airport Limited över utvecklingen, konstruktionen och driften på både Larnaca och Paphos Airport till en period på 25 år. Enligt Hermes så hade Paphos flygplats betjänat över 1,7 miljoner turister år 2007. Året efter tvingades dem därför att öppna en ny terminal då trycket på flygplatsen var så stort.

För turister på Paphos flygplats så är finns det 28 check-in diskar, 7 gater,  flertalet restauranger, barer, souveniraffärer samt en bank för valutaväxling.

Paphos flygplats är precis som Larnaca en internationell flygplats som ligger 6,5 km sydost om staden Paphos.

Nordic Invasion-trailer
Se hur det är att resa med Sveriges största arrangör av ungdomsresor till Ayia Napa.