RESA UNDER 18 ÅR – TILL DIG SOM FÖRÄLDER

Nordic Invasions resor riktar sig till ungdomar som söker resor med stort fokus på aktiviteter, gemenskap, trygghet och säkerhet. Vi på Nordic Invasion arbetar för att både resenären och föräldern på hemmaplan skall känna sig helt trygga under allt från bokningsprocessen till hemresa. Nordic Invasion arbetar aktivt för att man både som resenär och förälder skall känna sig trygga när man reser med oss.

Vi erbjuder bland annat:
• Resegaranti ställd till Kammarkollegiet
• Utbildade reseledare tillgängliga 24 timmar om dygnet
• Informationsmöte på plats
• Noggrant utvalda samarbetspartners (hotell, flygbolag, transferbolag m.m.)
• Nära samarbete med läkare och sjukhus på destinationen

Är man under 18 år och vill resa med oss går det alldeles utmärkt. Då krävs ett målsmans intyg som du finner HÄR

Nordic Invasion rekommenderar att man som förälder till en ungdom under 18 år gör en individuell bedömning om personen i fråga är mogen nog att resa på egen hand. Det kan ses som ett stort steg att bege sig ut och resa själva utan föräldrar vilket är något vi jobbar med att underlätta. Vi ger ungdomar de absolut bästa förutsättningarna att resa själva genom ett stort fokus på trygghet och säkerhet. Viktigt att tänka på är att alla personer mognar olika fort och man som förälder bör göra en individuell bedömning. Även om din son eller dotter är väldigt vuxen och klok för sin ålder kan det vara bra att fundera en stund när det börjar pratas om att åka bort med kompisarna.

En rekommendation från oss på Nordic Invasion att du som förälder pratar igenom allt med din son/dotter innan det är dags att resa. Diskutera vad som kan hända och hur viktigt det är att man tar vara på sig själv. Klargör också för ditt barn att personer i andra kulturer som kan ha annorlunda synsätt på hur man skall bete sig. Att resa själv kan vara både spännande och lärorikt. Det kan också ses som en möjlighet att utvecklas som person och stärka förtroendet till er som förälder.

Det är du som förälder som avgör om ditt barn är vuxet nog att resa ensam. Du som förälder har säkert mängder med frågor och funderingar. Vi har samlat allmän information om hur vi arbetar, trygghet och säkerhet på våra resor HÄR.

Du kan alltid kontakta oss via telefon, mejl eller via chatt-funktionen för ytterligare frågor och funderingar.